הופעתם של כתמי רטיבות סביב החלונות שכיחה כמעט בכל בית ומטרידה בעלי בתים רבים. בכדי למנוע את הרטיבות יש לבצע עבודות איטום חלונות, עבודות אלומיניום לתיקון החלון עצמו והצורה בה הוא מורכב ועבודות שמטרתם ליצור בידוד.
רטיבות המגיעה מסביבו של החלון
ישנן סיבות רבות שבגללם מופיעה רטיבות מסביבו של החלון. רטיבות שכזו יכולה להופיע בשל איטום חלונות לקוי בין המשקופים לקירות, רטיבות העוברת בקירות שסביב החלון ומתחתיו, חוסר בפתחי ניקוז, איטום לקוי בפתחי ברגים וחיבורי החלון ועוד.
בכדי לאטום את הרטיבות מסביב החלון יש לאטום את החיבורים בין משקופי החלון ובי הקירות בצורה מלאה (חומרים מסיליקון לא יעילים לאורך שנים לצורך איטום שכזה), בכדי לאטום את מעבר הרטיבות מהקירות יש לבדוק האם ישנם סדקים חיצוניים ולאטום אותם, ובנוסף, לאטום את כל שטחו של הקיר למרחק של לפחות 50 ס"מ מהמשקופים. במידה וישנו מעבר של רטיבות מסביב לאדן החלון, ובעיקר מתחתיו, יש לאטום את אדן החלון בכל מקומות החיבור שלה עם הקירות ובמידה ויש בה סדקים – לאטום גם אותם. בנוסף, יש ליצור בחלון פתחי ניקוז ליציאתם של המים ולדאוג למעבר תקין של מים בתוכם (יש לפתוח סתימות מידי פעם בפעם), וכן ליצור איטום חלונות מלא בכל אזורי הברגים ופתחים נוספים במסילות החלון.
כל האמור לעיל נכון גם לגבי חלונות כיס, אך להם, ישנן מספר בעיות נפוצות הדורשות התייחסות מיוחדת – סדקים בקירות הנוצרים מהתקנה לקויה של החלון, כיסים שאינם אטומים מספיק ושיפועים הפוכים בקרקעית הכיס – לצורך פתרון של כל בעיות אלו יש להוציא את החלונות, לפרק את המסילה וליצור שיפועים עדינים כלפי חוץ, ובנוסף, לאטום את רצפת החלון והדפנות בחומר איטום מתאים.
רטיבות שמקורה בפגם בחלון עצמו
ישנה רטיבות המגיעה ממקור שונה – פגם בחלון עצמו. חשוב לציין כי כל פגמי הרטיבות המגיעים כתוצאה מפגם בחלון עצמו חייבים להיות מטופלים על ידי אנשי אלומיניום מקצועיים ולא על ידי קבלני איטום מוסמכים – מדובר בשני תחומים שונים. פגמים בחלונות הגורמים לרטיבות יכולים להגיע מאיטום לקוי בין הזכוכית למשקופים, איטום לקוי בין חלקי המשקופים הנושקים זה לזה ואיטום לקוי בתוך מסילת הניקוז הפנימית של החלון.
רטיבות שמקורה בתופעת עיבוי
אדי המים הנוצרים בחורף מרטיבים את החלונות, ובמקרים חמורים גם את הקירות הסופגים את האדים החמים אליהם. לצורך מניעת תופעה זו ישנם חלונות המונעים היווצרות אדים, אך זה לא יפתור את הבעיה לגמרי. פתרון הבעיה עשוי להגיע על ידי אוורור של הבית וחימומו באמצעים שאינם גורמים לעיבוי.